Tájékoztatók

Szűrővizsgálatok

Az egészségügyi kormányzat elindította a vastagbéldaganatok időben történő felismerésére a szintén szervezett szűrővizsgálatot, ami az 50-70 év közötti lakosokat, férfiakat, nőket egyaránt érinti.

A vastagbélrák kifejlődéséhez kb. 10 év kell és úgynevezett rákmegelőző állapotokból alakul ki. Szűrés során ezek az állapotok is felismerhetőek, így akár meg is előzhető a vastagbélrák kialakulása. Ha kap behívást ilyen szűrővizsgálatra, azzal keresse fel háziorvosát, aki elmagyarázza az egyszerűen kivitelezhető székletvizsgálat menetét.
A nőket érinti a méhnyakrák szűrés. Ez a vizsgálat fogamzó képes korban 1-3 évente mindenképpen ajánlott nőgyógyásza javaslata szerint.
A férfiaknak 50 éves kortól urológiai szűrővizsgálat javasolt. Beutaló nélkül igénybe vehető a vizsgálat, a prosztatarák időben történő felismerése a vizsgálat célja, hiszen a többi daganathoz hasonlóan ez a betegség is korai stádiumban felismerve jól kezelhető.
Ezen szűrővizsgálatok köszönhetően a legtöbb gyakori daganat időben felismerhető, így eredményesen kezelhető (emlőrák, vastagbélrák, prosztatarák, méhnyakrák).


Jó egészséget kíván Önöknek dr. Mátyás Péter háziorvos  
és asszisztenciája: Vinnainé Sperger Edit, és Mátyás István

Rendelés működése

A rendelés első órája "mindenkié" azaz a váratlan sürgős esetek ellátását szolgálja. A rendelés előjegyzéssel működik, ez a rendelés 2-3. óráját érinti. Ez az Ön érdekeit szolgálja, hogy elkerülhesse a hosszas várakozást esetleg lázas, vagy fertőző betegek között. Időpont kérhető rendelési időben, 1-2 nappal a tervezett látogatás előtt, telefonon. A megadott időpontban pontosan beszólítjuk, név szerint.

Információk

©2024 Citomed Bt. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Search