Tájékoztatók

Egészségünk megőrzése

Tisztelt Páciensek!
Engedjék meg, hogy felhívjam szíves figyelmüket egészségük megőrzésére. Az egészség olyan érték, amit sokszor csak olyankor veszünk tudomásul, amikor már részben elvesztettük.

Az egészség megőrzése magában foglalja az egészséges táplálkozást és a rendszeres testmozgást, ezek által érhető el az esetek túlnyomó többségében az ideális testsúly is. Az orvosi ajánlás jelenleg heti 5x30 perc közepes intenzitású testmozgás, ami lehet kicsit tempós séta, vagy kocogás, úszás, kerékpározás. E mellett izomerősítő testmozgás is végezhető. Ha idült megbetegedésben szenved (pl.: magas vérnyomás, cukorbetegség, szívbetegség stb.) kérje ki háziorvosa tanácsát, mielőtt megkezdi a mozgást.
Külön felhívom szíves figyelmüket a népegészségügyi szűréseken való részvétel fontosságára.
Évek óta zajlik a nők mammográfiás szűrővizsgálata az emlőrák korai felismerésére. Ez azért fontos, mert az időben felismert emlőrák gyógyulási aránya magas. A 45-60 év közötti korosztály kap behívót vizsgálatra, aminek káros hatása nincs. Ha kap értesítést mindenképpen javasolt a részvétel a szűrővizsgálatra.

Jó egészséget kíván Önöknek dr. Mátyás Péter háziorvos  
és asszisztenciája: Vinnainé Sperger Edit, és Mátyás István

Rendelés működése

A rendelés első órája "mindenkié" azaz a váratlan sürgős esetek ellátását szolgálja. A rendelés előjegyzéssel működik, ez a rendelés 2-3. óráját érinti. Ez az Ön érdekeit szolgálja, hogy elkerülhesse a hosszas várakozást esetleg lázas, vagy fertőző betegek között. Időpont kérhető rendelési időben, 1-2 nappal a tervezett látogatás előtt, telefonon. A megadott időpontban pontosan beszólítjuk, név szerint.

Információk

©2024 Citomed Bt. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Search